Körmöczi Péter, a zalai természetgyógyász nevét sokan ismerik már: valaki a fodrászatban, mások a rendelőben várakozva, és van, aki egy baráti beszélgetés kapcsán hallott róla. Nem véletlen. A 2013-ban Év Természetgyógyásza címet is elnyert Pétert rendkívül sokan keresik fel természetes megoldásokért, különféle egészségügyi panaszokkal... 

 

Pétert mindig is vonzotta a természetgyógyászat

- 1992 óta foglalkozom energetikával. Az agykontrollal kezdődött, ami reiki szellemgyógyászattal folytatódott. A nagy áttörést a gyógymasszőr végzettség megszerzése jelentette 1999-ben; onnantól kezdve 6 évig a hévízi kórháznál dolgoztam, ahol a 6000 masszázskezelés hozzásegített ahhoz, hogy egy nagyobb fokú emberismeretre tudjak szert tenni. A természetgyógyászat mindig vonzott, a Magyarországon elérhető tíz természetgyógyászati ágazat közül nyolcból van szakvizsgám most, illetőleg folyamatban van még jelenleg egy vizsgám - mondta Péter.

 

Szinte mindenféle egészségügyi problémával fordulnak hozzá

- Rengeteg babaprojektes páciensem van. Már négy számjegyű az összehozott babák száma azon pároknál, akik azért jöttek hozzám, mert nem sikerült a fogantatás. Gyakran keresnek fel szív - és érrendszeri, valamint légzőszervrendszeri megbetegedésekkel is. Egyedül a tüdőt érintő TBC és a pszichiátriai megbetegedéseket nem tudom fogadni, ezen betegségek nem a mi kompetencia körünk.

 

Számos technikát ismer, de csak a leghatékonyabbakkal dolgozik

- Szeretem az egyszerű és célravezető módszereket. Sokféle technikát megismertem, de mindig azokat tartom meg, amelyek a leghatékonyabbak. Az akupunktúra, addiktológiai eljárás és a gyógynövényterápia úgy gondolom, a mindennapi működés alapját képezi. A gyógynövények mindig a szívügyem volt, a fitoterápia, a gyógyszerészet és a gyógyszerészeti kémia mindig nagyon vonzott. Mondhatni, a kémiához van speciális affinitásom, iszonyat gyorsan tanulok ilyen jellegű anyagokat.

 

Több, mint 50 különböző szakmával rendelkezik

- Amikor megtudtuk, hogy az OKJ meg fog szűnni, a feleségemmel versenyezni kezdtünk, ki tud több szakmát összegyűjteni. Ötvenet sikerült, amiből harmincöt szakmát három év alatt sikerült megszerezni. Ennek az eredménynek persze ára is volt: szinte az összes szabadidőnket feláldoztuk az eléréséért.

 

Péter gyógyítása szájról - szájra terjedt

- Általában 1 hónapra előre tudok csak szabad időpontot adni. Volt, hogy már reggel 5 órakor fogadtam a betegeket, és este 23 órára még érkezett hozzám páciens. Most már rövidített napokat tartok, általában reggel 6 órakor kezdek – mesélte nevetve.

Amikor van egy kis szabadideje, szívesen kertészkedik és olvas. Ez utóbbit pedig mindenkinek tanácsolja: Popper Pétertől bármit nagyon jó szívvel ajánl olvasásra, ahogy egy Weöres Sándor fordítást is:

- Úgy gondolom, a taoizmus az, ami a magyar hitekkel rendkívül mértékben összeegyeztethető; ezt filozófiaként is lehet működtetni, nem kell, hogy vallás oldalról közelítsük meg. A taoista filozófiát bárki beépítheti az életébe. Ott a természettel való harmóniára való törekedés a leginkább jellemző. Én Weöres Sándor Tao te King fordítását szoktam használni, szerintem az értelmezhető a legjobban számunkra. 

 

Péter szeret olvasni, saját házi könyvtára lenyűgöző: 

 

A 2013-ban Év Természetgyógyásza címet kapott Péter mindig saját maga tesz javaslatot a kezelési módszerekre, nincs olyan, hogy a páciens mondja meg, mit szeretne. A visszajelzések alapján pedig a betegek 80%-os javulást tapasztalnak. Ez a szám pedig rendkívül figyelemre méltó.

 

Szíve vágya volt, hogy emberekkel foglalkozhasson és gyógyíthasson

Ez a hivatástudat és elkötelezettség pedig mindenki számára érzékelhető, aki felkeresi őt. S legyen szó a találkozás alkalmával bármekkora tűszúrásról, vagy épp a csontok „finom” megmozgatásáról – az ember egyszerűen érzi, hogy jó kezekben van. 


Forrás/fotó: zaol.hu/Józsa Zsuzsa
 
Gyógyító tudása szájról-szájra terjedt - a zalai természetgyógyász szíve vágya volt, hogy gyógyíthasson
Gyógyító tudása szájról-szájra terjedt - a zalai természetgyógyász szíve vágya volt, hogy gyógyíthasson

Támogatóink